Sportbike World banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Discussion Starter #1
My baby is ill! Okay, here's the deal...My speedo cuts in and out; my headlight flickers badly during decceleration and while idolling, it actually gets dimmer when the RPM's go up, but it's a steady dim; my turn signals blink faster at higher RPM, then back to normal at idol; my idol is very rough, jumping between 1200 and 750; at speed, the bike runs fine; finally, sometimes I go to turn the ignition to start and everything goes dead, no lights, nothing. I wait, try again and everything is fine. Somebody please tell me this is an easy fix like a bad battery or something. If not, I bought the extended warranty, but I don't want to be without a bike...My life sucks!!!

------------------
C'mon guys! It's all ball bearings these days!...STC
 

·
Registered
Joined
·
104 Posts
This should be an easy one. It's obviously an electrical problem. Do you have access to a VOM? (Volt Ohm Meter). With the bike off, you should have 12 volts at the battery. With the bike running, you should have at least 14 volts at the battery. Are the connections to the battery tight and corrosion free? Just because you have a new bike, that doesn't mean that possibly the cables have corrosion or the battery is bad. Happens all the time. I don't think this would be it (Honda's have awesome quality control, but even the best slips up from time to time!) but the alternator has an internal voltage regulator. It may be bad.
The easy fix is to take the bike in. I too, have an extended warranty, and I won't do anything but chain adjustments myself. That's why you paid the big bucks! Bring it in, describe your problem, and let them deal with it. They have the test equipment, reference materials and the money to fix whatever they toast. Check the cables and stuff and if that doesn't work, take it in. If you screw something up, your warranty is toast.

------------------
Cosmo
"Do you know how fast you were going, son?" "Gee officer, if I guess right, can I go home?"
 

·
Registered
Joined
·
3,644 Posts
i agree battery is a likely the problem. make sure that it's not being boiled (which is likely a regulator, don't worry they aren't that bad).

the voltmeter and check it out.

------------------
Tony

the views and opinions expressed by tony (cbrf2boy) are the ramblings of a total idiot. sbw.com, it's administrators, moderators, and members don't necessarily agree with and are not responsible for anything this idiot has to say.

for more ramblings try cbrf2boy
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Discussion Starter #4
:DWOOOHOOOO!!! My baby is all better! I tracked it down and it turned out to be just a loose connection. Aah, the joys of owning a rumbly, grumbly V-Twin. To all you other SuperHawk owners: Check your connections periodically! Many, many thanks to those of you who offered your advice, you guys rock! My life no longer sucks!!!...

------------------
C'mon guys! It's all ball bearings these days!...STC

[This message has been edited by VTRPilot (edited August 18, 2000).]
 

·
Registered
Joined
·
1,599 Posts
Where was that connection exactly? My friend has a Superhawk and I'll let him know to look out for it. Thanks! :D

------------------
If women don't find you handsome at least let 'em find you handy.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top