Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums - Reply to Topic
Thread: runnin out of gas in reserve Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-16-2005 01:09 AM
Dad Most have a vacuum operated petcock. That means no fuel will flow until the engine's cranking. Because the bowls were run dry, it will need to crank on the starter to create a vacuum, which opens the petcock, which will then start to allow the carb bowls to refill. Meaning keep cranking. It will take a good thirty seconds or so. Maybe you've already figured this out by now.
12-15-2005 11:06 PM
SepiasSoul I wasn't gunna post anything but since you dont have any replies or many views ill put in my 2 cents. With my bike I use to have problems when it was cold, Id get some air in the lines. If you have a choke try setting it 3 or 4 times before attempting to start. Also if its a vacume system turn on ignition so you can hear the vacume pull, then click it off then on, and off, and on. Just wait each time until you hear the vacume stop before turning it off this should get any air outta the lines as well. If you have a reserve switch make sure its off. Also make sure you refilled the tank

Good Luck
Sepias
12-15-2005 05:03 PM
screwedup
runnin out of gas in reserve

i have a ninja 250 and yesterday i ran out of gas while in reserve and now that i put gas in the bike i cant even get it started anyone know what might be the problem?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome