Anybody own a Futura - Got a problem - Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-26-2003, 07:23 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 21
Unhappy Anybody own a Futura - Got a problem

I just bought an 01 Futura. Runs great, however the high beam has a mind of its own. Sometimes it works and sometimes it decides not to. I drive about 25 miles to work in the morning and switching to high beams has been some excitement (sometimes it works). When they work, it is great. no problem with low beam.

I plan on cleaning the contacts on the switchgear and checking the fuses real close.

Any other suggestions? Anybody else have this problem?

The bike is running 02 codes, dual D&D exhaust, K&N, with Diablos, throttlemeister, 12 volt power supply, etc. Bike runs great except for the high beam candle power!

Thanks in advance.
kurtdesign is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-01-2003, 09:49 AM
Registered User
 
Tahoe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Genoa, Nevada, USA 89411
Posts: 560
Sorry for the delayed posting.

My first guess is what you plan to do. It sounds like a bad contact. You can also check the contacts on the lamp assembly itself. You might check www.apriliaforum.com for some details on the switch gear and a cool modification therein.

Great bike that get's better as the miles pile on. To truly enjoy this bike, you NEED to get the new H pipe from AF1 racing in Austin. It rocks and the sound is glorious!

Our greatest challenge in life is living up to our own potential.
Tahoe is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-01-2003, 05:54 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 21
Thumbs up Futura high beam seems to be fixed

I took the left side switch gear apart and sprayed some wd-40 inside. Checked everything over and couldn't find anything wrong exactly. Since I did that, I have not had the high beam check out since.

I checked out the website you mentioned and many others prior to buying the Futura. After using the bags every day (only owned it since the 20th of Sept.), I won't go without on my daily driver. I'll have racked up 1,000 miles by next week!

The new mille looks beautiful finally (I wasn't sold on the 1st version's looks).

The little rod between my luggage fell off somewhere, so I am working on "CNC"ing a new one from billet nylon 6/6 that will work better. I'll let you know how it comes out. Also, thumb screws should be used on the plastic caps to get at the oil filler neck! I'm switching to SS thumb screws.

I attached a poor picture of the bike (my custom shadow is in the background)

Later
Attached Images
File Type: jpg nick soccer & aprilia 003.jpg (123.8 KB, 70 views)
kurtdesign is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-01-2003, 07:51 PM
Registered User
 
FZR400Tony's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Pittston, PA 18640
Posts: 3,644
Send a message via Yahoo to FZR400Tony
aprilias have a reputation for weak batteries. maybe that's the problem. i doubt it, but maybe...

Tony

Coward stays behind freedom.
A braveman stands in front of freedom and defends it for others.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
FZR400Tony is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome