03gsxr1k shutting off - Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-14-2005, 05:50 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Pensacola
Posts: 21
03gsxr1k shutting off

Of course my bike just went out of warranty, so now it wants to act up. Heres the problem when I am rolling up on a light preparing to stop it seems when I pull the clutch in and that second before I start to apply the brakes it shuts off at this point it happens no other time, it will start up just fine and runs ok after it happens. i would say 3 out of four times it happens in a stopping situation. Anybody else have this happen. Any info would be great. Also it has about 6k miles on it. Thanks guys, Chris
zx6r50 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-09-2005, 08:41 PM
jrm
Registered User
 
jrm's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Seattle 98117
Posts: 517
What happens if you apply brake before you pull clutch in? Does it do it in all gears? Does bike idle ok? When it happens does it just go TKO or does it stumble as it dies? Does headlight stay on?
jrm is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-09-2005, 09:52 PM
Registered User
 
izzybo69's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: hot springs, AR. 71913
Posts: 434
Send a message via AIM to izzybo69
Check and make sure your kickstand is atying up all the way and holding the switch in fully.

And make sure your tip over switch has not fallen of its mount and hanging in the wrong position.

My 03' gix 1k, the tip over switch would shut the bike off when i did a wheelie, i disasembled the switch, and packed it full of sylicone so that it will stay in the run position, you cannot take the switch out of the loop.

I may not know everything about somethings, but i know something about everything!
izzybo69 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-19-2005, 06:16 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Pensacola
Posts: 21
I found out what it was. It turned out to be an idle issue it was at 900 rpm's so as I was told I turned it up to 1250 and it has not done it since. Thanks for the input guys I will save it for future problems. I now love my bike again.
zx6r50 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome