Anyone have their belts slip (or heard) on a Ducati?? - Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-23-2002, 04:01 PM Thread Starter
Registered User
 
Ducati Racer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Miami, FL 33186
Posts: 6
Send a message via AIM to Ducati Racer
Anyone have their belts slip (or heard) on a Ducati??

I need to take my baby to a shop and see what's going on with it! I believe one of the pistons is greating enough compression. The good thing is that it's not smoking or anything but it can barely run! It tends to shut off once i let off the throttle and chokes once i try to turn it back on.

I need to start rding soon.......

Eddie
Ducati Racer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-23-2002, 07:47 PM
Registered User
 
748*2Risk's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Huntington Beach, CA USA "SURF CITY"
Posts: 34
BELTS?

No problems with the belts on the last three Ducatis I have owned. All had the belts changed at the regular service periods and they never looked bad. What kind of miles do you have on your 748? Are you sure it is the belts? Let us know...

Bring lawyers, guns and money to get me out of this.
748*2Risk is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-23-2002, 07:55 PM Thread Starter
Registered User
 
Ducati Racer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Miami, FL 33186
Posts: 6
Send a message via AIM to Ducati Racer
Well i'm not sure if it is the belts or not! I do know that one piston is not working properly, i have yet to do a compression check cuz i can't find a compression tester that will work on bikes.

Who knows maybe the pistons or rings might be damaged? But what makes me wonder is that there is no smoke or oil coming out the exhaust.

The problem happen a few weeks back when i was topping out the bike and the motor felt like it the rev limiter but it didn't hit it! Next thing i know the bike is slowing down dramatically and shuts off! I finally got it started but it seems to get flooded and smells like gas bad!

I guess i might have to open it up

Eddie
Ducati Racer is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 09-24-2002, 08:00 AM
Registered User
 
lucifer's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Watkinsville, GA USA 30677
Posts: 455
Send a message via AIM to lucifer Send a message via Yahoo to lucifer
Sounds like you seized it to me.

FWIW there was a complete new 748 motor on ebay for 2500 last week. If I were you I'd check it out.

There are some things nobody needs in this world, and a bright red, hunchback, warp-speed 900cc café racer is one of them -- but I want one anyway, and on some days I actually believe I need one. That is why they are dangerous.
H.S.T.
lucifer is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-03-2002, 11:59 PM
Registered User
 
bigphil's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: SINGAPORE
Posts: 1,452
just a few ideas

sounds more like a fuel problem.

Check fuel pump pressure!
Check leaks in fuel pressure line to injectors ( would expalin the smell)
check tank internal pump hose pressure loss = running badly
Fuel tank quick fit connectors.


So far in three years I've had all of the above go on me.

Cheers

Had to use my step ladder to change a light bulb cos i don't get on with my real ladder.
bigphil is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome