Charging Problem with my '01 929 Help!!! - Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-16-2001, 08:09 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 60
Charging Problem with my '01 929 Help!!!

Ok, so i have an '01 929 about 2,000 miles.. Since I got it it has a problem of the battery running out. Been to the dealer 4 times and they ran all the tests and found nothing..

The problem is this. I'll go for a long ride.. like 50 miles and when I get there and want to start up again, the battery is out. .I'll push start, run for a while and it wont rechrage the cell.. When I tried to go with low beams, it seems to work fine, even to rechrge teh battery.

My simpleton analysis is that basically either the bike is not producing enough juice to charge the cell when the high is on, or that there is an abnormally high draw from the high bean..

Any suggestions?? please help..

Thanks, Bumble..
bumblebeast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-16-2001, 08:14 AM
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 443
Maybe a faulty alternator.
sagekiller666 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-16-2001, 08:18 AM
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 753
Sounds like the voltage reg/ret is bad. I would also make them replace the battery, it's not good to completely run them out of juice. Definitely not 4 times anyway. have they ck'd ac going to the regulator also.
shannon is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 10-16-2001, 08:37 AM
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 489
Its a Honda
(joke)
naefearjustbeer is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-16-2001, 09:10 AM
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 443
Quote:
Originally posted by naefearjustbeer
Its a Honda
(joke)
What joke?
sagekiller666 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-17-2001, 04:12 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 60
Quote:
Originally posted by naefearjustbeer
Its a Honda
(joke)
I wondered how long it would take to intice someone for that reply.. Yeah yeah.. I had 3 CBR's, then a Geeeeeeeezer and back onto a CBR.. see a patter??? .. anyway thanks for the replies, I'll take it down to the dealer and let you know..
bumblebeast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbike Forum: Sportbike Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome